Pemimpin perlu ada idea

“If you would not be forgotten, as soon as you are dead and rotten, either write things worth reading, or do things worth writing.” – Benjamin Franklin (1706-1790)

sememamngya kita nak menolak pendapat sorang pemimpin itu adalah bagus sekiranyya ideanya bertentangan dan juga tidak bernas ...tapi,kita harus faham pemimpin yang hanya punya ego namun x de idea yang lebih bagus ditolak...pemimpin jenis inilah yang akan memimpin kearah kebinasaan...

satu kata-kata dari Sheikh Mohammad al-Maktoum

“Setiap pagi, si rusa akan bangun segera lalu terus berlari dan berlari. Dia harus terus berlari kerana dia tahu alpanya dia akan mengundang bencana. Dia akan dibaham singa jika lengah dan tidak peduli kepada datangnya pagi.

Setiap pagi juga, si singa akan bangun segera lalu terus berlari dan berlari. Dia harus terus berlari kerana dia tahu alpanya dia akan mengundang bencana. Dia akan kehilangan rusa dan mati kelaparan, jika lengah dan tidak peduli kepada datangnya pagi.

Sama ada kamu rusa atau singa, itu tidak penting. Apa yang utama ialah kamu harus segera berlari dan terus berlari lebih pantas dari sainganmu… untuk mencipta kejayaan.

Facebook Twitter RSS